WEPBA 24-230 MVT Quick – Uusi iso kulmahiomakone mahtavilla turvaominaisuuksilla!


Metabo WEPBA 24-230

Taattua turvallisuutta – Metabo vastaa työturvallisuuden vaatimuksiin

Merkittävä osa teollisuuden työtapaturmista sattuu kulmahiomakoneen kanssa työskennellessä. Metabo tarjoaakin työturvallisuuden kasvaviin vaatimuksiin uudet 230 mm laikan kulmahiomakoneet erinomaisilla turvaominaisuuksilla. Metabon valikoima kattaa nyt turvakulmahiomakoneet kaikissa koko-ja teholuokissa. Jotta työskenteleminen olisi mielekkäämpää ja ennen kaikkea turvallisempaa, Metabon uudet kulmahiomakoneet on varustettu markkinoiden edistyksekkäimmillä ominaisuuksilla.

Nopein.

Uudet turvakulmahiomakoneet on varustettu ainutlaatuisella mekaanisella laikkajarrulla. 2400 watin moottorilla varustetun koneen laikka pysähtyy jopa 2,5 sekunnissa, mikä tekee siitä omassa kokoluokassaan markkinoiden nopeimman laikkajarrun. Mekaniikkaan perustuva jarru pysättää laikan salamannopeasti myös sähkökatkoksen sattuessa, sillä jarru ei ole riippuvainen elektroniikasta.

Tärinätön.

Metabon Autobalancer -laikan tasapainotusjärjestelmä minimoi koneen tärinän. Laikan tasapainotus vähentää laikkojen kulumista ja pidentää myös koneen käyttöikää. Ennen kaikkea koneen käyttäminen on mukavampaa. Mahdollisimman vähäinen tärinä ehkäisee työtapaturmia sekä ammattitauteja. Lisäksi konetta on mahdollista käyttää kilpailijoitaan pidempään lakisääteisten määräaikojen puitteissa. Metabon Autobalancer on markkinoiden tehokkain tasapainotusjärjestelmä. Myös Metabo VibraTech (MVT) -sivukahva vähentää tärinää entisestään, koska se ei ole integroitu koneen runkoon.

Kevyin.

6,2 kg painoisena WEPBA 24-230 MVT Quick on markkinoiden kevyin turvakulmahiomakone omassa kokoluokassaan. Kevyt rakenne mahdollistaa pidemmät työskentelyajat ja työskentely on mielekkäämpää huonoissakin asennoissa mm. silloin, kun konetta joudutaan kannattelemaan pään päällä.

Minimaalinen takaisku.

Jos laikka yllättäen jumiutuu materiaalia katkaistaessa, koneen voima voi iskeä käyttäjälle rajusti takaisin täydellä voimalla. Tämän estämiseksi elektroninen turvakytkin pienentää takapotkun mahdollisimman pieneksi. Näin käyttäjä säilyttää paremmin koneen hallinnan ja turvakytkin ehkäisee myös laikkojen pirstoutumista.

Salamannopea laikan pysähtyminen hätätapauksessa.

Kone on varustettu kahvaan integroidulla kuolleen miehen kytkimellä, eli kone pysyy päällä ainoastaan, kun kytkin on pohjassa. Mikäli koneen hallinta menetetään, kytkin sammuttaa koneen välittömästi, kun käyttäjä päästää irti kytkimestä. Mekaaninen laikkajarru pysäyttää laikan välittömästi 2,5 sekunnissa.

Pisin huoltoväli.

Mekaaninen laikkajarru toimii, kuten auton jarrut, eli erillinen jarrulevy pysäyttää laikan pyörimisen. Näin ollen koneen moottori ja hiiliharjat eivät rasitu jarrutuksen aikana. Tämä takaakin koneelle markkinoiden pisimmän huoltovälin, sillä mekaanisen jarrun ansiosta koneen hiiliharjat kestavät jopa 50 000 sykliä.

Muut huippuominaisuudet.

Metabon turvakulmahiomakoneet on varustettu myös muilla käyttöä miellyttävillä ominaisuuksilla. Kone on varustettu pehmeällä käynnistyksellä, ylikuormitussuojalla sekä jälleenkäynnistymisen estolla.

Tutustu tarkemmin Metabon WEPBA 24-230 MVT Quick-mallin teknisiin tietoihin täältä:

Metabo WEPBA 24-230 MVT Quick

Kone on saatavilla myös tehokkaammalla 2600 W moottorilla. Tutustu WEPBA 26-230 MVT Quick-malliin täältä:

Metabo WEPBA 26-230 MVT Quick