Poraus- ja piikkausvasarat


SDS-MAX Poravasaroiden läpimurto

Metabon uudet pora- ja piikkausvasarat 5, 8 sekä 11 kilon luokissa. Äärimmäisen pitkän huoltovälin ja erinomaisen suorituskyvyn mahdollistaa hiiliharjaton moottoritekniikka.

Metabon voimanpesät vaativaan vasaraporaamiseen ja piikkaamiseen

Kivi ja betoni ovat erityisen kovia ja vaativia materiaaleja. Poraamiseen ja piikkaamiseen tarvitaan paljon voimaa ja energiaa. Metabon poravasarat omaavat korkean suorituskyvyn sekä tarkan pneumaattisen iskumekanismin, joka tuottaa iskuja maksimaalisella iskuenergialla, mutta vähäisellä paineella. Koneiden teho yhdistettynä käyttäjäystävälliseen ergonomiaan sekä optimoituun työskentelymukavuuteen tekevät Metabon poravasaroista ainutlaatuisia ratkaisutuotteita omassa kategoriassaan. Kompaktit akkukäyttöiset vasarat eivät luonnollisesti ole riippuvaisia verkkovirrasta. Akkukäyttöiset SDS-Plus kiinnityksellä varustetut yhdistelmävasarat tarjoavatkin paljon tehoa kevyessä kokoluokassa. SDS-Plus poravasarat löytyvät myös verkkovirtakäyttöisinä. SDS-Max kiinnityksellä varustetut poravasarat ovat oikea vaihtoehto vaativimpiin poraus- ja piikkaustöihin.

SDS-Max – Vaativaan poraamiseen ja piikkaamiseen

Metabon yhdistelmä- ja piikkausvasarat SDS-Max kiinnityksellä on suunniteltu erityisen koville materiaaleille ja erittäin aggressiiviseen käyttöön. Kolme Metabon uutta yhdistelmävasaraa on varustettu hiiliharjattomilla moottoreilla. Hiiliharjaton tekniikka on eduksi erittäin vaativissa käyttökohteissa ja helpottaa ammattilaisten työskentelyä jatkuvassa käytössä. KHEV 5-40 BL on kevyt, viiden kilon hiiliharjaton poravasara. Yhdistelmävasara KHEV 8-45 BL kuuluu kahdeksan kilon luokkaan ja KHEV 11-52 BL on tehokas 1 500 W tehoinen vasara 11 kilon luokassa. Kaikki kolme konetta ovat erityisen voimakkaita ja tehokkaita edustajia omassa luokassaan. Hiiliharjaton moottori ja korkean suorituskyvyn iskumekanismi tekevät niistä äärimmäisen kestäviä ja pitkäikäisiä. Myös kaksi Metabon uutta piikkausvasaraa MHEV 5 BL ja MHEV 11 BL on varustettu hiiliharjattomalla moottorilla. Laadukas tärinänvaimennus on tärkeä tekijä poravasaroilla työskennellessä. Hiiliharjattomat vasaramme on varustettu kaksinkertaisella tärinänvaimennuksella. Koneen sisäinen tasapainotusjärjestelmä vähentää tärinää, minkä lisäksi koneen sivukahva on eristetty koneen rungosta.

SDS-Plus poravasarat – Kevyitä ja tehokkaita

Metabon tehokkaat SDS-plus-poravasarat sopivat kivien tai betonin poraamiseen ja piikkaamiseen. SDS-Plus kiinnitysmekanismi on nopea ja helppokäyttöinen. Poranterät ja piikkaustaltat voidaan vaihtaa kätevästi ilman ongelmia. Mikäli työtehtävät vaihtelevat usein poraamisen ja piikkauksen välillä, on yhdistelmävasara ihanteellinen työkalu, sillä toiminnon vaihtaminen porauksesta piikkaamiseen on erityisen nopeaa.  Yhdistelmävasaralla on myös mahdollista porata ilman iskua korkeammalla kierrosnopeudella, mikä tekee siitä entistäkin monopuolisemman tuotteen. Mikäli piikkaustoiminnolle ei ole tarvetta, on myös mahdollista valita poravasara pelkällä poraustoiminnolla.

Poraus, vasaraporaus sekä piikkaus akkukäyttöisillä koneilla

Metabon 18 V akkuporavasaroilla betonin poraaminen on mahdollista aina 24-millisiin reikiin asti. Kaksi suurinta akkukäyttöistä yhdistelmävasaraamme, KHA 36-18 LTX 32 ja KHA 36 LTX, mahdollistavat poraamisen betoniin jopa 32-millisiin reikiin asti. Akkukäyttöiset poravasarat tarjoavat siis täysin kilpailukykyisen ratkaisun verkkovirtakäyttöisiin koneisiin nähden. Akkukäyttöisistä poravasaroista löytyy myös piikkaustoiminto. Pölyttömään poraamiseen oikea ratkaisu on akkukäyttöinen poravasara KHA 18 LTX BL 24 Quick, joka on varustettu integroidulla imurilla. Imurilisälaite ISA 18 LTX 24 liitetään helposti ja nopeasti porakoneeseen ilman työkaluja. Pöly imetään suoraan terän kärjestä lisälaitteessa olevaan säiliöön, jolloin poraus on käytännössä täysin pölytöntä. Imuri on myös helppo irrottaa, jolloin samaa porakonetta voidaan tarvittaessa käyttää ilman imuria.

Piikkaaminen paineilmakoneella

Piikkaaminen on mahdollista myös paineilmakäyttöisillä piikkausvasaroilla. Paineilmatyökalut vaativat luonnollisesti kaverikseen paineilmakompressorin. Paineilmakäyttöiset piikkausvasarat sopivat mm. muurattujen tiilien sekä laastin ja laattojen poistoon. Metabon valikoima tarjoaa erilaiset kompressorit sekä paineilmatyökalut monipuoliseen käyttöön.

Tehokas pölynpoisto

Pölytön työympäristö lisää työskentelymukavuutta ja ennen kaikkea turvallisuutta. Pölylle altistuminen on aina työntekijän terveyteen liittyvä vakava riskitekijä. Metabon uusiin SDS-Max vasaroihin on saatavilla imurisarja ESA Max, joka tekee piikkaamisesta ja poraamisesta lähes pölytöntä!